Det er meget svært at komme helt af med dit affald, men vi kan alle gøre små skridt for at reducere det og blive mere bevidste. Overalt i vores hverdag er der forbedringspunkter, vi kan arbejde hen imod, så længe vi er bevidste og tænker bæredygtigt. Det meste af verdens affald kommer dog ikke fra private, men fra virksomheder, organisationer og andre ”større” aktører – som kan føle sig sværere at påvirke. Det vi kan påvirke er os selv og vores egne handlinger og hvilke virksomheder vi handler med.
Meget af arbejdet ligger i forebyggelse. Hvis vi kan tænke mere på bæredygtig produktion og forbrug og at købe fra bæredygtige mærker, tager vi et stort skridt. Investering i ting, der kan repareres og repareres, lånes og lejes, giver os en mere cirkulær tankegang, der på længere sigt reducerer udslippet og er bedre for vores planet. For eksempel at bruge genanvendelige bivoksklude i stedet for engangsplastik.
Her er en liste fra Aktuell Hållbarhet med 10 måder at reducere dit spild på:
1. Køb produkter med lang holdbarhed, der kan repareres.
2. Køb refills, når det er muligt.
3. Køb brugte ting.
4. Køb tjenester i stedet for varer. Giv oplevelsesgaver i stedet for almindelige pakker, såsom et besøg i teatret eller en hyggelig middag.
5. Drik postevand i stedet for at købe vand på flaske eller dåse.
6. Aflever ting du ikke længere skal bruge til genbrug via loppemarkeder eller genbrugsbutikker, eller sælg det via Blocket.
7. Planlæg dine madindkøb, så maden når at blive tilberedt, inden den bliver for gammel.
8. Sæt et nej-tak-til-annonce-skilt på brevkassen.
9. Lån gadgets eller lej værktøj og lignende, som du ved, du kun skal bruge en gang imellem.
10. Byt eller lån tøj af en ven
Det er selvfølgelig også meget vigtigt at håndtere dit affald på den rigtige måde. Genbrug, sorter og genbrug! Sørg for, at affaldet bliver brugt.
Og husk – det er aldrig for sent at begynde at leve mere bæredygtigt. Bedre sent end aldrig!
Vær hilset,
Albin og Victor